Lektorování jako vhodná brigáda

28. 03. 2022

Nalézt vhodnou brigádu a nejen na léto, ale i během studia je opravdové umění. Co kdybychom vám ale řekli, že existuje naprosto flexibilní brigáda, která jde pohodlně skloubit se studiem? Nevěříte? Vydejte se na cestu lektorování a staňte se online lektorem na Truano.

Stát se lektorem má neskutečně mnoho výhod. Na valnou většinu z nich se podíváme v našem článku.

Hodinová odměna záleží na vás

Nadstandardní platové ohodnocení je u většiny brigád pouze nedosažitelným snem. Ale v porovnání s ostatními brigádami se lektorováním tomuto snu přiblížíte o něco blíže. Lektor si sám nastavuje cenu, za kterou učí. Záleží i čistě na vás zda hodina bude u vás trvat 60 nebo 45 minut. Naším doporučením je vysledovat vhodnou hodinovou sazbu, která odráží vaše zkušenosti a dovednosti v daném oboru. Postupem času, kdy poroste vaše jistota a zkušenost, můžete vaší hodinovku vždy navýšit. Začínejte proto ve zlatém středu.

Časová flexibilita jako největší výhoda

Pokud nejste ranní ptáče a lépe se vám pracuje odpoledne či večer, pracovní dobu si můžete uzpůsobit dle vašich preferencí. Jste pánem svého času. Již odzvonilo časům brzkého ranního vstávání anebo pracování do západu slunce. Lektorování si můžete i libovolně rozprostřít během celého dne, například mezi přednáškami ve škole. Dovolenou nemusíte plánovat na měsíce dopředu a třást se strachy, zda v práci dostanete volno nebo se s kolegy budete přetahovat o volný termín. Využijte časové flexibility, kterou lektorování nabízí.

Pracujte kdykoliv a odkudkoliv

Ačkoliv se během pandemie slova jako je homeoffice či práce na dálku stala trochu pro někoho nepříjemně asociovaná s izolací, v průzkumech se ukázalo, že po pandemii po tomto řešení sahá daleko více lidí. A vlastně proč ne. Je pohodlné nemuset cestovat za prací, když práci zvládnete z pohodlí vašeho domova. Stačí klidné místo a počítač s dobrým připojením na internet.

Přidaná hodnota? Užitečnost

Aby nedošlo k mýlce, každá práce je samozřejmě užitečná. Občas ale máme tendenci přemýšlet nad významem naší práce, zda například skutečně někomu pomáhá. Kdo z vás si někdy nepoložil otázku, jaký má moje práce smysl? Jako lektor si takovou otázku už pokládat nemusíte. V okamžiku kdy trávíte svůj čas pomáháním a posouváním lidí v jejich znalostech, je tato otázka poněkud nemístná. Výsledky vaší práce se dostaví velmi brzy.

Proč se stát lektorem na Truano

Naše platforma Truano dává možnost všem, kteří s prací lektora začínají nebo se jí věnují již dlouhodobě. U nás si vytvoříte profil lektora, který vám bude sloužit v sebeprezentaci a umožní se vám dostat blíže k vašim potencionálním zákazníkům. K ruce vám bude náš užitečný interní lektorský systém, který vám pomůže se správou zákazníků, time managementem a řízením lekcí. Veškerá komunikace s vašimi studenty probíhá online na platformě. To znamená, že všechny výše uvedené výhody naleznete na naší platformě. Pokud uvažujte o této možnosti, přihlaste se k nám a zjistěte více o světě doučování online.

  • Státní maturita z českého jazyka 2024
    Maturita z českého jazyka je povinnou součástí maturity. Skládá se ze třech částí. První část tvoří  písemná část, tedy sloh. Potom přijde na řadu didaktický test a nakonec ústní část.
  • Studijní tipy, jak zvládnout učení?
    V dnešním článku se chci věnovat nesmírně důležitému tématu, a to je jak studovat. Možná si myslíte, že to moc nedává smysl, vždyť to přece už dávno víte, chodíme přece do školy! Zkusme se na to ale podívat takto: 
  • Doučujete za férových podmínek?
    Ať už je pro Vás lektorování jen příjemné zpestření jiné pracovní rutiny a nebo se mu věnujete na plný úvazek, je důležité si nastavit takové podmínky, abyste s nimi byli spokojeni. Víte vlastně jaké podmínky máte nastaveny s Vaší agenturou? Jak ale vypadají takové vhodné podmínky? O několika hlavních indikátorech transparentní spolupráce si povíme níže.
  • Získávání studentů na facebookových skupinách
    Práce lektora nekončí jenom u samotného lektorování, ale důležité je se zaměřit i na sebepropagaci a jít novým zákazníkům naproti. Proto jsme si pro vás připravili článek, ve kterém bychom vám rádi v krátkosti shrnuli, jakým způsobem se prezentovat, a dokonce jakým způsobem oslovit potencionální studenty.
  • Úvod do psychologie
    Psychologie pochází z řeckého psyché (duševno) a logia (věda). Je to věda, která studuje lidské chování, mentální procesy a tělesné dění včetně jejich vzájemných vztahů a interakcí. Snaží se je popsat, vysvětlit a predikovat.